Pro investory

Investoři stále častěji hledají možnosti, jak získat víc než zisky. Pokud jsou peníze správně investované, mohou totiž zkvalitňovat život lidem, kteří to potřebují, a tím nepřímo zlepšovat společnost jako celek. Projektům s takovými ambicemi pomáhá v začátcích právě Laboratoř Nadace Vodafone, která pro investory slouží jako databáze projektů.

„Smysluplné investování“ je stále populárnější, a tak se pro něj už zažilo ustálené spojení - investování s dopadem (angl. Impact investment). Přední investory už nezajímá jen finanční zhodnocení, ale taky to, jestli daná investice prokazatelně zmírňuje environmentální či sociální rizika, potvrzuje to i zpráva OECD u roku 2019. Už dávno se navíc nejedná o marginální odvětví. Studie Global Impact Investing Network (GIIN) odhaduje velikost tohoto investičního trhu na 502 miliard amerických dolarů, což odpovídá zhruba rozpočtu České republiky na 8 let.

Pro projekty z Laboratoře Nadace Vodafone průběžně hledáme investory a snažíme se jim zajistit další rozvoj. Máte-li zájem investovat do technologického projektu se sociálním dopadem, neváhejte se na na nás obrátit. Námi podpořené projekty zabírají širokou škálu oblastí - eHealth, sociální služby, vzdělávání, doprava a mnoho dalších.

Více o Laboratoři Náš tým

Investorům nabízíme

Databázi úspěšných projektů
  • icon
    Investiční příležitosti do technologických projektů se společenským dopadem
  • icon
    Zapojení do globálního ekosystému veřejně prospěšných inovací
  • icon
    Možnost být u zrodu projektů

Napsali o nás

Cedric Maloux StartupYard

Having a positive impact on people's life is the perfect reason to decide to start a company. At StartupYard, we are always looking for the real motivations of the founders because nothing can beat passion for what you do. If on top of that, their solution has a global potential, we rarely hesitate. This was the case with Deaf Travel and AdiQuit.

Cedric Maloux
StartupYard

Michal Trnečka PrusaLab

Markéta Vítková nás zaujala především ambiciózním cílem svého projektu - pomocí 3D tisku společně pomáhat hendikepovaným lidem poznávat svět kolem nás. Těm, co nemohou vnímat věci vizuálně tak jako my, zprostředkovat moderní technologií svět alespoň na dotek - hapticky. Do projektu vkládáme expertizu v technologiích 3D tisku a kapacity lidí v týmu, kteří mají díky multidisciplinaritě naší dílny široký přehled a schopnost hledat inovativní řešení.

Michal Trnečka
PrusaLab