Změňte svět: investujte do startupů se společenským dopadem

10. 2. 2020
Inkubační program Laboratoř Nadace Vodafone a společnost Busyman na konci ledna společně představili investorům projekty se společenským dopadem. Přítomné nejvíc zaujala školní hra proti šikaně DOBRONAUTI a průvodce pro neslyšící cestovatele Deaf Travel.

Téma společenského dopadu a udržitelného podnikání je současným trendem a v roce 2020 tomu nebude jinak. Laboratoř Nadace Vodafone a platforma Busyman proto spojily síly a hledaly projektům svoje strategické partnery, angel investory, kteří jim pomohou posunout se na další úroveň.

Strategické partnery a angel investory hledaly:

DEAF TRAVEL - turistický průvodce pro neslyšící

DOBRONAUTI - projekt Zpátky v čase učí děti formou interaktivní hry reagovat v konfliktních situacích, kdy eskaluje agrese mezi vrstevníky a není v dosahu žádný dospělý

EFA JOBS – unikátní platforma propojující kreativní profese s podniky

CSR INDEX - nástroj pro měření a řízení společenské odpovědnosti

LADIESPEAK - ověřené metody osobního rozvoje převedené do digitální platformy pro potřeby žen

VERUAPP - multiplatformní řešení, které šetří čas pracovníkům v sociálních službách

TEZU - mobilní aplikace pro maminky, která je propojuje s těmi v jejich okolí, součástí je i bazar

Každý tým měl 20 min, aby zaujal, vysvětlil svůj záměr a nabídl spolupráci investorům. O doplňující dotazy se postarala porota ve složení místopředsedkyně správní rady Nadace Vodafone Česká republika Adriany Dergam, Kamily Rychatříkové z xPORT VŠE Business Accelerator a zakladatele Busyman.cz Filipa Majora.

“Bylo inspirativní vyslechnout plány startupů se sociálním dopadem a já získala pocit, že to s naším světem vůbec není zlé,” řekla porotkyně Kamila Rychatříková.

Přítomné nejvíce zaujaly projekty Deaf Travel a Dobronauti – ti nakonec získali mentoringový balíček od Busyman.cz v hodnotě 10 000 Kč.

Děkujeme všem za účast a držíme pěsti v dalších jednáních s potenciálními angel investory a strategickými partnery. Těšíme se na viděnou příště!

Změňte svět: investujte do startupů se společenským dopadem

4. 11. 2019
Spojme síly a řešme sociální problémy inovacemi

Startupový program Laboratoř Nadace Vodafone již 7 let podporuje projekty, které za pomocí technologií řeší palčivé sociální problémy. A protože věříme ve spolupráci napříč obory, snažíme se budovat ekosystém sociálních inovací.

25. 10. 2019
Úspěch pro český inkubátor a aplikaci Záchranka v Global Startup Awards

Nadace Vodafone zvítězila hned ve dvou kategoriích národního kola soutěže Global Startup Awards a v listopadu se utká s konkurencí ze střední a východní Evropy. Startupový program Laboratoř Nadace Vodafone soutěží v kategorii Best Accelerator or Incubator Program, oblíbená mobilní aplikace Záchranka, kterou Nadace Vodafone financuje, bojuje v kategorii Best Social Impact Startup. Hlasování veřejnosti končí 27. října.