Změňte svět: investujte do startupů se společenským dopadem

10. 2. 2020
Inkubační program Laboratoř Nadace Vodafone a společnost Busyman na konci ledna společně představili investorům projekty se společenským dopadem. Přítomné nejvíc zaujala školní hra proti šikaně DOBRONAUTI a průvodce pro neslyšící cestovatele Deaf Travel.

Téma společenského dopadu a udržitelného podnikání je současným trendem a v roce 2020 tomu nebude jinak. Laboratoř Nadace Vodafone a platforma Busyman proto spojily síly a hledaly projektům svoje strategické partnery, angel investory, kteří jim pomohou posunout se na další úroveň.

Strategické partnery a angel investory hledaly:

DEAF TRAVEL - turistický průvodce pro neslyšící

DOBRONAUTI - projekt Zpátky v čase učí děti formou interaktivní hry reagovat v konfliktních situacích, kdy eskaluje agrese mezi vrstevníky a není v dosahu žádný dospělý

EFA JOBS – unikátní platforma propojující kreativní profese s podniky

CSR INDEX - nástroj pro měření a řízení společenské odpovědnosti

LADIESPEAK - ověřené metody osobního rozvoje převedené do digitální platformy pro potřeby žen

VERUAPP - multiplatformní řešení, které šetří čas pracovníkům v sociálních službách

TEZU - mobilní aplikace pro maminky, která je propojuje s těmi v jejich okolí, součástí je i bazar

Každý tým měl 20 min, aby zaujal, vysvětlil svůj záměr a nabídl spolupráci investorům. O doplňující dotazy se postarala porota ve složení místopředsedkyně správní rady Nadace Vodafone Česká republika Adriany Dergam, Kamily Rychatříkové z xPORT VŠE Business Accelerator a zakladatele Busyman.cz Filipa Majora.

“Bylo inspirativní vyslechnout plány startupů se sociálním dopadem a já získala pocit, že to s naším světem vůbec není zlé,” řekla porotkyně Kamila Rychatříková.

Přítomné nejvíce zaujaly projekty Deaf Travel a Dobronauti – ti nakonec získali mentoringový balíček od Busyman.cz v hodnotě 10 000 Kč.

Děkujeme všem za účast a držíme pěsti v dalších jednáních s potenciálními angel investory a strategickými partnery. Těšíme se na viděnou příště!

Změňte svět: investujte do startupů se společenským dopadem

30. 3. 2020
70 projektů za 3 roky:  Podpora EU zvýšila dopad sociálních inovací z Laboratoře Nadace Vodafone

70 projektů za 3 roky: Podpora EU zvýšila dopad sociálních inovací z Laboratoře Nadace Vodafone

Inkubační a akcelerační program Laboratoř Nadace Vodafone 2.0 uzavírá svoji evropskou kapitolu. Z Evropského sociálního fondu (ESF) bylo prostřednictvím Ministerstva práce a sociálních věcí ČR využito na podporu 70 projektů v letech 2017 - 2020 přes 17 milionů korun, dalších 6 milionů investovala v tomto období do programu Nadace Vodafone. Ta dál hledá inovativní technologické projekty se sociálním dopadem, které bude podporovat v rámci Laboratoře 3.0 i od roku 2020. Máte nápad? Připojte se!