Vlakem jednoduše.cz

Pokud jste cestovali vlakem, určitě jste zažili situaci, kdy se nastupovalo do vlaku z nízkého nástupiště. Určitě jste zažili, kdy přístup na nástupiště je až po zastavení vlaku, protože nástupiště je úzké a kolem projíždí vlak. A teď si představte jak se v takové siuaci má poradit maminka s kočárkem. V podobné situaci se ale mohou ocitnout všichni, kteří se obávají (strmých) schodů. Například "jen" proto, že mají těžký kufr na kolečkách.

Náš projekt Vlakem jednoduše.cz se snaží pomoci lidem s cestováním vlakem tím, že je připraví na cestu. Fotíme, popisujeme a hodnotíme nádraží z pohledu uživatelské přívětivosti a bezpečnosti.

Druhou části je popis a hodnocení osobních železnicích vozů: který vlak je nízkopodlažní, kde je místo na kočárek, na kolo, zda je záchod ve voze vhodný i pro lidi na vozíku, zda je na záchodě přebalovák.

Na webu Vlakem jednoduše.cz je také poradna určena přímo pro cestování vlakem s kočárkem a malými dětmi. Zde radíme rodičům, kterým konkrétním spojem a vozem v soupravě se vydat. Na co si dát při nastupování a přestupování pozor, aby jejich cesta proběhla bezpečně a v pohodě.

Vyhledávání a výběr

Inkubace