Spojme síly a řešme sociální problémy inovacemi

4. 11. 2019
Startupový program Laboratoř Nadace Vodafone již 7 let podporuje projekty, které za pomocí technologií řeší palčivé sociální problémy. A protože věříme ve spolupráci napříč obory, snažíme se budovat ekosystém sociálních inovací.

Každý děláme něco, ale společně nám jde o stejnou věc. Aby se znevýhodněným lidem žilo lépe. Proto jsme přizvali zástupce více než 20 organizací – od ministerstev, přes neziskové organizace až po investory, abychom společně poukázali na největší výzvy sociálního podnikání a jak je překonat.

Jak zapojit technologie? Jak efektivněji evaluovat přínosy jednotlivých projektů? Nebo jak zajistit jejich udržitelnost na další roky?

Adriana Dergam z Nadace Vodafone vítá účastníky

O tom všem se minulý pátek debatovalo v krásných prostorách coworkingového prostoru ve Sněmovní 7.

Chcete být příště u toho? Ozvěte se nám!

Pohled na účastníky akce ve Sněmovní 7

Sociální inovace nám jsou blízké – už 7 let je podporujeme startupovým programem Laboratoř Nadace Vodafone. Za poslední 3 roky, kdy je program spolufinancovaný i z Evropské Unie (z Evropského Sociálního fondu) jsme byli v kontaktu se 300 týmy, ze všech regionů ČR, které společně s námi vytvářely sociální inovace. Z nich jsme reálně podpořili přes 60 projektů.

A chceme pokračovat i dál. Sociálních problémů i inovativních řešení je v Česku víc než dost.

Kolegové z Nadace Vodafone vyhodnocují problémové oblasti sociálního podnikání

Spojme síly a řešme sociální problémy inovacemi

25. 10. 2019
Úspěch pro český inkubátor a aplikaci Záchranka v Global Startup Awards

Nadace Vodafone zvítězila hned ve dvou kategoriích národního kola soutěže Global Startup Awards a v listopadu se utká s konkurencí ze střední a východní Evropy. Startupový program Laboratoř Nadace Vodafone soutěží v kategorii Best Accelerator or Incubator Program, oblíbená mobilní aplikace Záchranka, kterou Nadace Vodafone financuje, bojuje v kategorii Best Social Impact Startup. Hlasování veřejnosti končí 27. října.