Mentoři

• Petr Biskup

Account Executive, Dell Technologies

Petr Biskup

Petr v Dell Technologies rozjíždí spolupráci s velkými systémovými integrátory, konzultačními firmami a hostingovymi společnostmi. Za svou profesní kariéru se věnoval výhradně obchodu a pomoci rozjezdu skvělých a nových nápadu. Petr vám poradí v oblasti obchodu, jak přesvědčit zákazníka a na co si dávat pozor.

• Viliam Džama

CPO & Co-founder, Encubate

Viliam Džama

Viliam v červnu 2021 vstoupil do VC-backed startupu Encubate, který lidem umožňuje flexibilně rozvíjet jejich podnikatelské dovednosti a stavět základy jejich budoucího podnikání. Ve druhé polovině roku 2020 se přidal ke startupu Parrot, kde se věnoval rozvíjení webové aplikace pro právníky v USA, která pomocí ML transformuje záznamy z výslechů do textových přepisů. Od září 2019 působil jako produktový manažer ve společnosti Kiwi.com, kde se věnoval rozvoji zákaznické aplikace, v části vyhledávání spojení. Od roku 2017 se ve společnosti U+_ věnoval rozvoji produktů startupů v idea fázi, kde zakladatelům pomáhal efektivně definovat jejich technologické produkty, po tom co v roce 2014 NE-úspěšně spoluzaložil startup JOBAdvisor - portál na hodnocení zaměstnavatelů v ČR.

• Jakub Zahrádka

Partner, PMA PARTNERS

Jakub Zahrádka

Během 20-ti let mé dosavadní praxe se organizace, řízení a komunikace staly mou hlavní doménou. Své zkušenosti jsem získával v různých pozicích a to buď ve vlastních projektech PMA PARTNERS, iNELS GROUP či v řadě zákaznických projektů a firem (senior projektový manažer, krizový manažer, manažer pro restrukturalizaci, člen boardu, ředitel společnosti, „pravá ruka“ majitele/ředitele společnosti, manažer pro řízení „start-up“ projektů, atd.) a to jak v České republice tak i v zahraničí. Mám rád inovace, nové přístupy a to jak při řešení nových i stávajících projektů, tak i při řízení společností a změnách v nich. Výzvy, náročné a složité projekty, jsou motorem mého života, velmi nerad utíkám z boje.

• Filip Molčan

CEO, Good Sailors

Filip Molčan

Filip se od roku 2002 věnuje podnikání v informačních technologiích. Založil a vedl organizaci OSS Alliance na podporu využívání open-source řešení, pracoval jako konzultant pro open-source pro Evropskou komisi, strávil rok života v Silicon Valley a v současné době se věnuje především inovacím v nových oblastech digitálního podnikání. Jako zakladatel společnosti Good Sailors podporuje více než 16 let hledání smysluplné práce pro hendikepované. Figuruje v žebříčku 100 největších inovátorů v Evropě, získal řadu ocenění z oblasti sociálního podnikání a inovací. Ve volném čase je dobrovolným strážcem národního parku České Švýcarsko a fotografuje.

• Adam Kočík

Managing Director, J&T Ventures

Adam Kočík

Má více než 20 let zkušeností v oblasti PE a VC investování. Řídí EUR 40m venture kapitálový fond J&T Ventures, který investuje do startupů ve fázi Seed a A-round. Adam se aktivně věnuje startupům jako mentor, porotce a investor. Zaměřuje se na vyhledávání technologických a inovativních startupů v regionu CEE a SEE, zejména v oblastech fintech, zdravotnictví, vzdělání, smart city, IoT/IoE, Big Data, strojové učení, AI, travel a retail, a na jejich rozjezd a globální expanzi. Je držitelem MBA z London Business School se specializací na Entrepreneurship & Private Equity a MA ze School of Advanced International Studies, Johns Hopkins University, USA se specializací na International Relations & International Finance.

• Pavlína Zemanová

Commercial Manager, Vantage Towers

Pavlína Zemanová

Pavlína je po celý svůj profesní život pevně spojená s telekomunikacemi. Po studiích působila několik let jako pedagog na Středním odborném učilišti Telekomunikačním v Ostravě Porubě. Poté se začala věnovat telekomunikacím v konzultační roli. Ve Vodafone pracovvala 13 let, kde začínala spolupráci na projektu konvergované služby fix-mobile Vodafone Onenet. Poté se 10 let věnovala developmentu a partnerskému programu v oblasti IoT/Machine to machine a Mobile private Network. Od dubna 21 přijala novou výzvu ve společnosti Vantage Towers (nově založená společnost , která se stará o infrastrukturu spol. Vodafone https://www.vantagetowers.com/) , kde má na starosti veškeré komerční dění, včetně markingu. Pavlína je také stále aktivní v Nadaci Vodafone, kde pomáhá novým IoT&ICT projektům v orientaci, rozvoji a následnému úspěchu a to nejen na lokálních trzích. Svou rovnováhu nachází ve své rodině a sportovních aktivitách , zejména golfu.

• Pavlína Louženská

Zakladatelka, #HolkyzMarketingu

Pavlína Louženská

Pavlína konzultuje produkt, marketing a byznys primárně pro technologické startupy a lifestyle značky. Za poslední rok pomáhala 300+ firmám v zemích po celé Evropě, nejen jako Lead Mentor Google for Startups pro Evropu a Afriku. Založila platformu #HolkyzMarketingu, která dnes má přes 28 000 členek a letos proškolí přes 10 000 marketérů. Je členkou správní rady Transparency International a certifikovaným trenérem Google pro Design Thinking a Entrepreneurship. Získala stipendia Young Transatlantic Innovative Leaders Initiative Fellowship, Czech-German Young Professionals, On Deck Community Leaders a Aspen Institute Young Leaders. Zasedá v porotě TechStars Startup Weekend nebo European Commission Social Innovation Competition a pravidelně hostuje Startup Disrupt Female Leaders. V roce 2020 se dostala do výběru Global Startup Awards jako Ecosystem Hero of the Year a mezi 20 lidí, kteří podle Hospodářských novin definovali 2020. Píše na pavlinaspeaks.com.

• Liliana Berezkinová

Co-Founder & Managing Partner, Pipette & Chart

Liliana Berezkinová

Lili je podnikatelka a poradkyně v oblasti nových technologií a spoluautorka několika světových patentů. Jako CEO Nanopharmy uvedla na trh dva produkty z nanovláken - nosiče pro pěstování kmenových buněk a pleťovou masku, se kterou mimo jiné vyhrála v roce 2018 i FutureNow StartUp Awards. Lili baví spojování světa vědy a businessu a zviditelňování české inovační scény, zejména v oblasti biotechnologií, zdravotnických prostředků a kosmetiky. Časopis Ekonom ji zařadil mezi Čechy budoucnosti. V roce 2019 spoluzaložila poradenský butik Pipette & Chart, který pomáhá zakladatelům dodávat klíčové kompetence pro budování startupu. Aktuálně také s konsorciem zahraničních partnerů vytváří první pražský inovační klastr.

• Lukáš Hrdlička

CEO, Presenation

Lukáš Hrdlička

Lukáš pomáhá vynikajícím lidem vyniknout. Proškolil stovky lidí ve více než 80 firmách nejrůznějších oborů, ale i v korporacích Fortune 500 jako jsou Microsoft, Konica Minolta, či LEGO. Za posledních 9 let připravil řečníky na konference a startup soutěže v Americe, Evropě i Asii se skvělými výsledky jako jsou získané investice, lepší obchodní výsledky, či vyhrané soutěže. Své zkušenosti sdílel na TEDxEAL v Dánsku a také v rámci 63 podnikatelských programů. Skrz jeho online kurzy prošlo více jak 15 000 velmi spokojených účastníků. Zajímají ho všechny příběhy, které by měly být slyšet!

• David Polach

Investment Manager, J&T Ventures

David Polach

David žil, pracoval a studoval ve čtyřech různých zemích. Své zkušenosti získal především v poradenské skupině Ernst & Young ve Švýcarsku, kde byl součástí mezinárodního daňového a transakčního týmu EMEIA se zaměřením na odvětví finančních služeb. Specializuje se na oceňování, stanovení hodnot různých transakcí, dosažení efektivity provozního modelu i analýzu hodnotového řetězce. Je držitelem titulu MSc v oboru Mezinárodní ekonomika podnikové daně z Tilburgu, magisterský titul v oboru mezinárodního obchodu na Vysoké škole ekonomické a obchodní v Praze a certifikace finančního modelování a analytika oceňování. Miluje dobývání hor, stejně jako pomáhá inovativním společnostem využívat jejich plný potenciál.

• Ondřej Homola

Founder, Village Savers

Ondřej Homola

Ondra podniká už od vysoké školy. V roce 2013 spoluzaložil v Berlíně HR startup StartMonday, s nímž prošel akcelerátorem Startupbootcamp v Amsterdamu. Firma v roce 2016 vstoupila na burzu v Kanadě. V současné době se věnuje rozvíjení fintech aplikací v Africe. Jako mentor spolupracuje či spolupracoval s akcelerátory (Point One ČZU, Startupbootcamp Amsterdam, ESA BIC PRAGUE, programy CzechInvestu,…) či venture investory. Nejvíce ho baví early stage startupy: Rád pomáhá s testování a validací, business modelem, B2B sales, go to market, pitchem či jednání s investory. Angažuje se v aktivitě COVMASK.CZ při ČVUT (masky pro zdravotníky proti COVID-19)

David Miklas

David začal podnikat v roce 2011. Ve své první společnosti DO-IT s.r.o. se věnoval IT outsourcingu a později založil be3D - výrobce 3D tiskáren, které na konci roku 2016 prodal nadnárodní společnosti. Nyní buduje malou fabriku na výrobu elektrických sportovních lodí KeelCraft a spoluvlastní výcvikový letecký simulátor L410Simulator.cz. V rámci první vlny pandémie stál za projektem COVMASK.CZ, který dodal českým lékařům více než 22 000 improvizovaných respirátorů zhotovených ze šnorchlovacích masek. Ve volném čase se věnuje mentoringu a konzultacím pro startupy.

Aleš Holan

Ing. Aleš Holan, MBA je absolventem fakulty strojní VUT v Brně, při postgraduálním studiu získal titul MBA na University of Pittsburgh, USA. Svou kariéru zahájil jako vývojový pracovník v oddělení turbín v 1. brněnské strojírně, Brno. Po roce 1989 podnikal a od konce roku 1991 pracoval ve společnosti Shell Czechoslovakia a.s., později Shell Czech Republic a.s., kde začínal jako obchodní zástupce v oddělení olejů a maziv. Během další kariéry prošel různými mezinárodními manažerskými pozicemi v oblasti prodeje a marketingu. V roce 2005 byl jmenován členem představenstva Shell Czech Republic a.s., od roku 2008 pak vykonával funkci místopředsedy představenstva téže společnosti. Zkušenosti s řízením projektů získal například při implementaci globální smlouvy mezi Shell a ŠkodaAuto nebo při vedení relokace zákaznického centra z Varšavy do Krakova v Polsku. Mezi lety 2013 až 2013 pracoval pro společnost AutoMax, která převzala import olejů a maziv Shell pro ČR a SR. V současné době se věnuje vlastním projektům, jako kouč a mentor spolupracuje například se start-upy z inkubátorů Vodafone, StartupYard a xPort v Praze. Od roku 2009 je externím přednášejícím na VŠE v Praze. Jeho velkým koníčkem je motoristický sport.