Minulý ročník vyhrála aplikace CF Hero, která inovuje péči o pacienty s cystickou fibrózou.
Kdo vyhraje 5. ročník?

Podpořené projekty

Aktuálně běžící projekty

V letošním ročníku Laboratoře jsme měli skoro 60 projektů. Momentálně se nacházíme ve fázi akcelerace, do které postoupilo 5 projektů, dalším projektům nicméně poskytujeme dále průběžnou podporu tak, aby maximum z nich došlo se svým produktem až na trh. Můžete se inspirovat také v již realizovaných projektech.

V této fázi vyhledáváme vhodné projekty – kvalifikační kritéria najdete zde. Tato fáze trvá 3 měsíce, začíná v březnu a uzávěrka přihlášek je koncem září. V této fázi bude vybráno až 50 projektů, které postoupí do dalšího kola inkubace.

V této fázi se upevňují projektové týmy, získávají potřebné znalosti pro další rozvoj projektu od zkušených mentorů. Tato fáze trvá 3 měsíce, začíná v říjnu a končí v lednu. V této fázi bude vybráno až 20 projektů, které postoupí do dalšího kola akcelerace.

V této fázi se týmy zaměřují na detailní zpracování všech parametrů podnikatelského záměru jako je definování cílových skupin, produktů a cenové politiky, distribučních kanálů, konkurence, technického řešení, rozpočtu, rizik a projektového plánu. Týmy pracují na minimálním produktu. Tato fáze trvá 3 měsíce, začíná v únoru a končí v dubnu. V této fázi budou vybráno až 10 projektů, které postoupí do dalšího kola růstu.

V této fázi už jdou připravené týmy s definovaným produktem na trh – pouštějí se do pilotních realizací, získávají první zkušenosti z reálného provozu a adaptují podle toho své plány a produkty. Opět využívají podpory mentorů programu. Tato fáze trvá 3 měsíce, začíná v květnu a končí v červenci. Do této fáze vstupují dva projekty s největším potenciálem.