Jsme inkubační a akcelerační program pro technologické a sociální startupy

Laboratoř Nadace Vodafone je inkubační a akcelerační program, který zvyšuje ekonomický a sociální dopad projektů, které vytváří nebo rozvíjejí sociální inovace s využitím technologií. Do Laboratoře vstupují nejčastěji malé týmy s nápadem, které během 9 měsíců intenzivní práce s podporou mentorů, konzultantů a školitelů vybudují udržitelný sociální podnik.

Laboratoř provází týmy pod počátečního nápadu, přes formulaci projektového plánu až po testování produktu a jeho uvedení na trh – získání pilotních zákazníků a investorů. Laboratoř ověřuje zájem trhu a snižuje rizika inovací s ohledem na finanční udržitelnost a zvyšuje jejich dopad tak, aby přesáhl hranici tisíce koncových uživatelů, kteří mají z inovačního řešení přímý a doložitelný užitek.

Od roku 2017 realizuje Nadace Vodafone Laboratoř ve spolupráci se StartupYardem, iCollege Centrem ekonomických studií VŠEM . Od roku 2013 Laboratoř úspěšně absolvovalo 39 inovačních projektů, z nichž 3 projekty expandovaly do zahraničí a 40% z nich stále funguje.

Co od nás dostáváte

Zkušené mentory a konzultanty

kdo jsou mentoři

Propojení na komunitu investorů

naši partneři

Prostředky na fungování týmu

Jak se zapojit

Vstup na český i zahraniční trh

úspěšné projekty

Náš tým

Gabriela Drastichová

Programová manažerka

Gábina je programovou vedoucí Nadace Vodafone, kde pracuje s projekty technologických sociálních inovací.

gabriela.drastichova1@vodafone.com

Jan Bízik

Koordinátor a komunitní manažer

Honza je velký fanoušek technologií a společensky odpovědného podnikání. Patří mezi pionýry české start-upové scény a podnikání v high-tech si vyzkoušel na vlastní kůži.

jan.bizik@nadacevodafone.cz

Cedric Maloux

CEO, StartupYard

Cedric zakládá a řídí internetové startupy od roku 1996 a je současným ředitelem akcelerátoru StartupYard. Je členem "Conseillers du Commerce Extérieur de la France", poradního orgánu francouzské vlády pro oblast zahraničního obchodu. Cedric se celou svou kariéru věnuje překlápění technologií do podnikatelských příležitostí.

cedric@startupyard.cz

Linda Janatová

Office manažerka

Linda zajišťuje projektové řízení v rámci programu Laboratoř Nadace Vodafone.

linda.janatova@nadacevodafone.cz

Eva Dömény

PR a sociální média

Eva zajišťuje PR a online aktivity Laboratoř Nadace Vodafone.

pr.laborator@nadacevodafone.cz

Michaela Jungrová

PR a sociální média

Míša zaštiťuje online a PR pro Laboratoř Nadace Vodafone. Je členkou Studentské rady a Disciplinární komise VŠEM.

pr.laborator@nadacevodafone.cz

Lucie Vnoučková

Odborná garantka evaluace

Lucie zajišťuje evaluaci a hodnocení efektivnosti impaktů a výstupů projektu Laboratoř Nadace Vodafone 2.0. Působí na CES VŠEM a věnuje se především výzkumu v oblasti lidských zdrojů.

lucie.vnouckova@vsem.cz

Hana Urbancová

Evaluátorka

Hana působí jako externí hodnotitel projektu Laboratoř Nadace Vodafone.  Spolupracuje s výzkumnou organizací CES a ve výzkumu se věnuje sdílení znalostí, age managementu a business continuity.

hana.urbancova@vsem.cz

Mentoři

Jana Žůrková

Jana je viceprezidentka pro firemní zákazníky ve společnosti Vodafone ČR. Svou kariéru zahájila ve společnosti Alstom a poté Accenture, ve finanční skupině GE Capital se významně zasloužila o růst komerčních portfolií v několika evropských zemích.Na své poslední pozici řídila expanzi centra sdílených služeb pro akvizici klientů v Severní a Jižní Americe.

Philip Staehelin

Philip působil v manažerských pozicích společností CCS,  A.T. Kearney, T-Mobile, Accenture, a investiční banky UniCredit. Je spoluzakladatelem Video Recruit - společnosti, která nedávno získala 1,5 milionů Euro pro globální expanzi.

Michal Kratochvíl

Michal je členem StartupYard týmu a CEO BudgetBakers, které vzešli ze SY v roce 2015. Michal byl 11 let výkonným ředitelem Accenture pro Střední Evropu, kde se zaměřoval mimo jiné na bankovnictví a telekomunikace.

Ondřej Bartoš

Ondřej řídí Credo Ventures, které spolu-zakládal v roce 2009. Dříve působil jako investiční ředitel v MCI Management, kde odpovídal za investice v Česku, Slovensku, Rumunsku a bývalé Jugoslávii. Ondřej vnímá privátní investice jako pomoc podnikatelům naplňovat jejich vize a pomáhat ekonomice podporou inovativních projektů.

Nikola Rafaj

Nikola je spoluzakladatelem StartupYardu. Má zkušenosti v PR, bankovnictví, platebních nástrojích, telekomunikacích a internetovém prodeji. Nikola pomáhá technologickým startupům zakládat životaschopný business a růst.

Jana Hamplová

Programátorka, online markeťačka a podnikatelka. Je hrdou spoluzakladetelkou 3 firem a členkou neziskové organizace podporující rovnost ve všech lidských oblastech. Miluje internetové hračky, obzvlášť ty zakódované. Rok 2017 je jejím Rokem jinak v organizaci Neposeda.

Lukáš Hudeček

Lukáš pracoval na projektech z oblasti e-commerce, vývoje průmyslového HW nebo domácích automatizačních systemů. Od roku 2010 organizoval stovky akcí zaměřených na technologie, inovace a podnikání. Založil první komerční startup akcelerátor StartupYard a aktuálně pracuje na projektu Node5.

Martin Kešner

Více než deset let se věnuje propagaci podnikání mezi mladými lidmi a podpoře začínajících podnikatelů. Založil startupovou soutěž Vodafone Nápad roku. Působí ve Venture Capital fondu J&T Ventures, kde má na starosti investice a správu portfolia. Zaměřuje se na strategické řízení, business development a financování projektů.

Ondřej Staněk

Konzultant sebeprezentace, komunikace a průkopník mikrovýrazů v České republice. Pomáhá firmám, které chtějí prezentovat své produkty a služby efektivněji. Spolupracuje s inkubátorem InovaJet a s inkubátorem PointOne, od roku 2016 je členem kolegia startupového inkubátoru StartupVŠEM.

Zřizovatelé programu

Laboratoř je jedním z hlavních programů Nadace Vodafone, jejímž zřizovatelem je společnost Vodafone Czech Republic, a.s. Laboratoř Nadace Vodafone využívá expertního a technologického zázemí zřizovatele a otevírá týmům dveře do sítě Nadací Vodafone po celém světě.

Laboratoř Nadace Vodafone bude v letech 2017 – 2020 spolufinancovaná z Operačního programu Zaměstnanost.