Přinášíme zprávy o tom, jak technologie mění lidské životy

Aktuální novinky

Letošní ročník Laboratoře Nadace Vodafone ve znamení velkých změn
9. 5. 2017

Laboratoř Nadace Vodafone je inkubační a akcelerační program, jehož cílem je pomoci rozvíjet inovační technologické projekty se sociálním dopadem. Během čtyř uplynulých ročníků se povedlo akcelerovat již 39 projektů, z nichž třetina je dlouhodobě ekonomicky udržitelná a 3 se rozšířily na zahraniční trhy. Právě startující pátý ročník Laboratoře nabude díky spolupráci se StartupYard zcela novou podobu s řadou zajímavých změn. Laboratoř Nadace Vodafone bude v letech 2017 – 2020 spolufinancovaná z Operačního programu zaměstnanost.

Mobilní aplikace, která zpříjemní život neslyšícím v ČR
5. 5. 2017

Život bez sluchu je těžký, zejména v oblasti komunikace. Tichá linka v rámci sociální služby tento handicap odstraňuje. Nabízí neslyšícím online textový přepis mluvené řeči či online tlumočení do znakového jazyka. Od 4. května je služba dostupná i uživatelům platforem iOS a Android jako nativní mobilní aplikace. Tichou linku zaštiťuje obecně prospěšná společnost Tichý svět a technologicky ji podporuje společnost Tiché spojení.

Aplikace, které mění životy
5. 5. 2017

Pomáhají těžce nemocným pacientům, přivolávají pomoc lidem v nouzi nebo třeba přispívají k záchraně ohrožených živočichů. Prospěšných aplikací, které u nás vznikají, je spousta. A Nadace Vodafone opět vybírala ty nejlepší, které finančně podpořila v dalším růstu.

9. 5. 2017
Letošní ročník Laboratoře Nadace Vodafone ve znamení velkých změn

Mobilní aplikace, která zpříjemní život neslyšícím v ČR

Aplikace, které mění životy

27. 4. 2017
Laboratoř Nadace Vodafone partnerem Food Waste Hackathonu

Ve dnech 21. - 23. dubna 2017 proběhl v Praze první Food Waste Hackathon v ČR, který pořádalo analytické centrum Glopolis. Během tří dnů se na něm soutěžilo o nejlepší návrhy aplikací, které efektivně řeší problémy spojené s plýtvání potravinami.