Mentoring

Profesionální mentoři vám pomohou s odhalováním rizik a ověřováním možností vašeho projektu.
Robert Tuma_300x300

Podniká, řídí a spravuje několik svých firem. Je majitelem společnosti Nesypka, s. r. o. a spolumajitelem Hub Ventures, s. r. o. Dříve působil ve firmách Libertas - realitní společnost, Tiskárna Libertas, Kartografie Praha, CEDA. Pracoval jako konzultant pro ČSOB a Delloitte and Touche v oblasti management consultancy, zabýval se krizovým řízením a revitalizacemi. Podporuje rozvoj společensky prospěšného podnikání.

Robert Tůma

Petr Vitek_300x300

V roce 2010 spoluzaložil Impact Hub Praha (pracovní prostor pro setkávání, inovace a rozvoj podnikání). Má radost, když se daří dobré věci dobrým lidem, snaží se pomáhat podle potřeby, ať už je to tvorba vize, vedení týmu, financování, prioritizace nebo dotahování do konce. Má za sebou praxi ve společnosti Delloite. Přinesl do ČR program pro studenty Social Impact Award. Má rád tabulky, Radiohead, pohyb, jednoduchost a pochybování.

Petr Vítek

Jan Masek_300x300

Pracuje šestým rokem ve společnosti 3M, kde začínal jako obchodní zástupce a poté měl na starosti několik divizí. V současnosti zastává pozici inovačního lídra, v jehož roli implementuje do firemního prostředí inovace, pracuje na nových projektech a přístupech a v neposlední řadě propojuje 3M s okolním světem.

Jan Mašek

IMG_2999

Pracuje ve společnosti IBM, kde se dlouhodobě věnuje projektům spolupráce se středními a vysokými školami. Vytvářel program stáží Smarter University, kompetenční centra propojující VŠ s praxí a nyní pracuje na programu IoT laboratoří pro střední školy. Zároveň je členem týmu iLAB design, který aplikuje designový přístup při tvorbě nových řešení.

Jan Louda

lab_lukas_cypra

Podporuje rozvoj malých a středních firem v ČR. Více než 15 let se pohybuje v prostředí obchodu a business developmentu. Působil na různých obchodních i manažerských pozicích - např. jako obchodní ředitel či ředitel pro rozvoj ve společnosti Siemens Enterprise Communications v ČR nebo jako idea developer v úspěšném vývojářském studiu Inmite. Je také absolventem Podnikohospodářské fakulty VŠE. V současné době organizuje podnikatelská poradní setkání v rámci The Alternative Board, zastřešuje sekci ZákazníkyProFirmy vzdělávacího projektu ProFirmy.eu a individuálně podporuje majitele firem primárně v oblastech obchodu, práce se zákazníky, rozvoje řešení atd. Mimo to občas hledá keše, hraje volejbal a věnuje se čchi-kungu.

Lukáš Cypra

vitek-jezek-500

V roce 2013 spustil projekt Rekola – systém sdílených růžových kol, který pro svoje fungování potřebuje pouze mobilní telefon. Na tomto projektu se Vítek naučil, jak se dá efektivně přeměnit nápad v reálný produkt pomocí metodiky Lean startup. Rekola prošla první Laboratoří Nadace Vodafone v roce 2013; vyhrála řadu ocenění a objevil se o ně zájem i v zahraničí. Aktuálně fungují v 6 městech; mají za sebou přes 70 tisíc výpůjček a tisíce uživatelů.

Vítek Ježek

ondrej-stanek

Konzultant sebeprezentace, komunikace a průkopník mikrovýrazů v České republice. Pomáhá firmám, které chtějí prezentovat své produkty a služby efektivněji, školí obchodníky v oblasti rozpoznávání emočních signálů, lži a klamu z mimických pohybů a řeči těla.

Poskytuje své služby řečníkům vystupujícím na mezinárodních a tuzemských konferencích. Formou konzultací a školení pro začínající firmy spolupracuje s inkubátorem InovaJet a s inkubátorem PointOne, od roku 2016 je členem kolegia startupového inkubátoru StartupVŠEM. Pravidelně zasedá v odborných porotách hodnotících nové a inovativní projekty.

Studentům vysokých škol předává své znalosti formou přednášek pro studentské kluby, působí také jako lektor předmětu Prezentační dovednosti na Vysoké škole Chemicko-
technologické v Praze.

Při práci se svými klienty se opírá o behaviorální psychologii a využívá nejnovějších vědeckých poznatků předních výzkumníků v oblasti psychologie a antropologie.

Ondřej Staněk

jana-hamplova

Programátorka, online markeťačka, podnikatelka a doživotní bojovnice s větrnými mlýny. Je hrdou spoluzakladetelkou a holkou pro všechno ve 3 firmách, a členkou neziskové organizace podporující rovnost ve všech lidských oblastech. Miluje internetové hračky, obzvlášť ty zakódované. Má nutkavou potřebu udělat z každého svého koníčku podnikání. Ve volném čase networkuje, truhlaří, zvedá činky, obdělává svoji punkerskou zahrádku a chodí do starých kin.

Jana Hamplová

martin-kesner

Více než devět let se věnuje propagaci podnikání mezi mladými lidmi a podpoře začínajících podnikatelů. V roce 2008 spoluzakládal Institut rozvoje podnikání. Založil startupovou soutěž Vodafone Nápad roku. Působí ve Venture Capital fondu J&T Ventures, kde má na starosti investice a správu portfolia. Je členem boardu akcelerátoru xPORT a společnosti Zeitgeist Health SE. Od roku 2009 působí na Katedře managementu VŠE v Praze. Zaměřuje se na strategické řízení, business development a financování projektů.

Martin Kešner

katka-grausova

Propojuje svět neziskovek s byznysem. Věnuje se revitalizacím chráněných dílen, hledání vhodných výrobních programů pro ně a byznys strategiím, které umožní dílnám být nezávislé na dotacích. Má zkušenosti z vedení projektů, krizového řízení, její doménou je obchod.

V roce 2014 byla jedním z manažerů implementovaných do neziskových organizací v rámci projektu ROK JINAK Nadace Vodafone. Potenciál neziskového sektoru jí, podle jejích slov, doslova ohromil. Na podzim téhož roku prošla Laboratoří Nadace Vodafone již se svým vlastním projektem.

Tento projekt se přerodil do společnosti FOR IMPACT, kterou Kateřina řídí, a která v započaté činnosti pokračuje.

Katka Grausová

ivan-kraner

Zkušený profesionál v oblastech marketingu a obchodu, který během své profesní kariéry nasbíral mnoho cenných zkušenosti v technologických firmách i vlastní marketingové agentuře. Pracoval na mnohých marketingových projektech pro značky IBM, Mercedes-Benz, Philips, LG Electronics, Lenovo a jiné.

Od školy se zajímá o výpočetní systémy, zejména o možnosti jejich využití v různých oblastech lidské činnosti. V poslední době se zajímá o systémy chytrých domů, automatizaci domácností a technologie IoT. O inovace v oblastech technologií se zajímá mimo jiné z důvodů jejich využití v marketingu.

Ivan Kraner

david-kovalsky

David v roce 2010 spoluzaložil společnost, která jako první vyvinula a nasadila mobilní obchodní platformu jako standartní nástroj v sektoru finančního poradenství. Zpětnout vazbu založenou na zkušenostech z podnikání předává v té nejsyrovější formě a bez obalu. Specializuje se na strategické řízení firmy, financí a business development. Jeho klienti od roku 2014 získali desítky miliónu kapitálu. Působí v akceleračních programech 100-Day Challenge, Impact First a Social Impact Award kde rád okolí přesvědčuje, že každé rozhodnutí a každý výsledek hraje ve prospěch dosažení stanoveného cíle, pokud se správně uchopí. Miluje tabulky, protože čísla nikdy nelžou.

David Kovalský